ساخت گاوصندوق

از گذشته تا به امروز انسان همیشه درصدد نگهداری و محافظت از اقلام و اشیاء ارزشمند خود بوده است برای این منظور نیز از روش‌های مختلفی استفاده می‌کند تا وسایل و اقلام با ارزش در برابر آب، آتش و سرقت حفظ شود. این روش‌ها باگذشت زمان تکامل و گسترش یافته است که در نهایت منجر به ساخت گاوصندوق‌های آهنی گردیده است. با تکامل یافتن تکنولوژی انواع نمونه‌ها آن با توجه به نیاز افراد و محل استفاده ساخته شدند. نخستین نمونه گاوصندوق را برادران جاب در سال 1835 اختراع کردند که شباهت زیادی به محصولات امروزی دارد.

گاوصندوق‌های اولیه با استفاده از کلید باز و بسته می‌شدند تا سال 1886 شخصی بنام هنری براون گاوصندوقی را به صورت مدل‌های امروزی طراحی کرد و به بازار ارائه داد. این نمونه از محصولات به دلیل استفاده از فلزات در برابر آتش و ضربه امنیت بیشتری دارند. باگذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی‌های ساخت این دستگاه‌ها با افزایش امنیت و مجهز شدن به ابزار آلات ایمنی به بازار ارائه شدند.

در سال‌های اخیر گاوصندوق‌های خانگی در صنعت ساخت تحولات زیادی کرده است و تنها محدود به فناوری‌هایی که در داخل کشور استفاده می‌شود، نیست. روش‌های تعمیر و نگهداری گاوصندوق‌ خانگی چندان سخت نیست. این صنعت همراه با پیشرفت تکنولوژی، تغییرات گسترده‌ای کرده است که با توجه به نیاز روز افراد به این نوع محصولات انواع متنوعی به بازار عرضه شده است.

ساخت گاوصندوق

مراحل تولید و ساخت گاوصندوق از طراحی تا تولید محصول نهایی توسط یک نفر انجام می‌شود. به همین علت کلیه الگوریتم‌های ساخت و باز کردن آن بایستی توسط یک نفر انجام شود تا دزدان به سهولت موفق به باز کردن درب و قفل دستگاه نشوند و به راحتی به مدارک و اسناد ارزشمند دسترسی نداشته باشند. کلیه مراحل ساخت گاوصندوق از طراحی در و بدنه تا قفل باید با هدف افزایش امنیت در برابر خطرات احتمالی نظیر سرقت و آتش‌سوزی باشد. با توجه به اینکه کلیه مراحل ساخت مانند پازل است در صورتی که یک قطعه در جای صحیح قرار نگیرد نتیجه کار رضایت‌بخش نخواهد بود.

طراحی چهارچوب درب و بدنه گاوصندوق

یکی از مهم‌ترین بخش‌های ساخت و تولید گاوصندوق ساخت چهارچوب فلزی است که باید به صورتی باشد که در مقابل آتش‌سوزی و حریق مقاوم باشد همچنین در برابر ابزارهای مکانیکی مانند دریل نیز از استحکام و دوام بالایی برخوردار باشد. برای ساخت این قسمت از گاوصندوق‌ها که اغلب از آلیاژ فولاد که ترکیبی از کربن و آهن است استفاده می‌شود و استحکام و دوام زیادی دارد. برای تولید صندوق امانات نیز از فولادی که نیازی مواد افزودنی ندارد استفاده می‌شود.

تولید گاوصندوق

در حالی که برای استحکام گاوصندوق‌های مقاوم در برابر مواد شیمیایی، خوردگی و برش باید از فولاد ضدزنگ استفاده کنید. برای ساخت گاوصندوق ضد آب، نیز بهترین گزینه استفاده از فولاد ضدزنگ است. بکار بردن فولاد ضدزنگ به دلیل عدم سختی و تاخوردگی مهروموم می‌شود، بسیار سخت و محکم است. همچنین برای تولید گاوصندوق‌ها با قابلیت نسوز باید مابین دیوارهای داخلی و خارجی از ترکیب آلیاژ فولاد و تنگستن استفاده کنید. این دست از آلیاژها بیشتر از بتن در برابر گرما مقاوم هستند. این نوع مواد تقریباً 70 درصد امنیت دستگاه را در برابر آتش‌سوزی تضمین می‌کند و 30 درصد باقیمانده بستگی به طراحی سیستم‌های قفل و روش مهروموم کردن و دیگر امکانات برای ساخت مدل‌های نسوز بستگی دارد.

انتخاب گاوصندوق برای ایجاد امنیت است. برای تولید دستگاه‌هایی با امنیت فوق‌العاده بالا باید از یک لایه فولاد منگنز در بخش قفل استفاده شود. از این طریق سارقین دیگر نمی‌توانند با دریل آسیب یا خسارتی به قفل وارد کنند و از باز شدن درب دستگاه نیز جلوگیری می‌شود. برای محاسبه میزان ضخامت فولاد از با توجه به شاخص GAUGE استفاده می‌شود. هر چقدر میزان این شاخص افزایش یابد ضخامت ورقه فولاد کمتر خواهد شد. از دیگر عوامل مؤثر و بسیار مهم در مقاومت و دوام دستگاه نوع جوشکاری است.

به صورت کلی دو نوع جوشکاری وجود دارد که شامل:

  1. جوشکاری قوس فلزی
  2. جوشکاری گاز قوس تنگستن

برای ساخت و تولید چهارچوب‌های فلزی و جوش فولاد می‌توانید از جوشکاری قوس فلزی استفاده کنید؛ اما در صورتی که نیاز دارید که ورق‌های فولادی محکم و ضخیم را جوشکاری کنید بایستی از جوشکاری گاز قوس تنگستن استفاده نمایید. این نوع جوشکاری نیاز به تخصص و تجربه دارد و بسیار زمان‌بر است. علت اصلی بالا بودن گاوصندوق‌های نسوز نوع جوشکاری آن است.

طراحی و ساخت بدنه گاوصندوق

طراحی و ساخت بدنه گاوصندوق

معمولا گاوصندوق‌هایی که از امنیت کمتری برخوردار می‌باشند از ورق‌های فولاد نازک استفاده شده‌اند که به راحتی قابل تا شدن هستند و با روش SMAW جوشکاری انجام می‌شود. پس از فرایند پاکسازی و تمیز کردن جای جوش‌ها از پودر رزین پلی استر برای رنگ کردن بدنه استفاده می‌شود.
در مرحله‌ی پخت ورق‌ها داخل فر قرار می‌گیرند و مجدد برای پخت وارد فر می‌شوند تا رنگ کاملا ثابت بماند. محصولاتی که کیفیت متوسطی دارند کلیه مراحل فوق دوباره تکرار می‌شود. تنها تفاوتی که در طراحی این نوع دستگاه‌ها وجود دارد طراحی بدنه است که از فولاد دو لایه استفاده شده است و لایه بیرونی آن از فولاد سه لایه می‌باشد در واقع لایه بیرونی از فولاد با آلیاژ تنگستن و استنلس است. فاصله بین لایه درونی و بیرونی با موادی که نسوز هستند، همچنین در معرض دریل سوراخ نمی‌شوند، پر می‌شوند.

در صورتی که بدنه دستگاه از دو لایه فولاد ساخته شده باشد. در نمونه‌هایی که مقاومت دستگاه بسیار زیاد است حتی تا 4 لایه فولاد نیز به کار رفته شده است جنس دو لایه بیرونی از دو لایه فولاد به هم چسبیده نیز ساخته شده  است. در گاوصندوق‌هایی که کیفیت بالایی دارند در پشت قفل دستگاه باید لولای در هم مقاومت و دوام بالایی داشته باشد تا از بروز دستبرد و سرقت جلوگیری شود.
در صورتی که این بخش مقاومت لازم را نداشته باشد سارقان به سهولت می‌توانند به اقلام و اسناد باارزش دسترسی پیدا کنند. لولاها از سمت داخل دستگاه استحکام لازم را دارند تا در هنگام برش خوردن از سمت بیرون امکان دسترسی به داخل دستگاه امکان‌پذیر نباشد. هنگام ساخت گاوصندوق‌های دکوراتیو لولاها را به نحوی قرار می‌دهند که از بیرون امکان قابل مشاهده نیست این کار برای زیبایی بیشتر دستگاه طراحی شده است در واقع لولاها به صورت مخفی هستند. این کار باعث بالا رفتن امنیت بیشتر دستگاه شده است امیدوارم این محتوا توانسته باشد شما را تا حدود زیادی با مراحل ساخت و تولید گاوصندوق آشنا کرده باشد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *